Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 60 gram sütlü çikolata
- Yarım su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri İçin:
- Toz fındık
Yapılışı:
1. İlk olarak sıvı yağ ile tereyağı bir tavaya koyularak eritilir.
2. Üzerine irmik eklenir ve rengi koyulaşana kadar 15-20 dakika kavrulur.
3. O sırada bir kapta süt, su ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
4. Kaynayınca içine kakao ve çikolata koyulur ve 2-3 dakika daha karıştırılır.
5. Süt, kavrulan irmiklere eklenir ve hepsini çekene kadar 2-3 dakika karıştırılır.
6. İrmik, servis tabağına koyulur ve isteğe bağlı olarak üzerine fındık serpilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)