Tartolet Tarifi İçin Malzemeler:
Muhallebi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
Krem Şanti İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Hamuru İçin:
- 150 gr tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Süslemek İçin:
- Çilek
Yapılışı:
1. İlk olarak muhallebi için tüm malzemeler ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
2. Ocaktan alınan muhallebi soğumaya bırakılır.
3. Hamur için tereyağı, şeker, tuz ve un karıştırılır.
4. Yavaş yavaş un eklenerek hamur hazırlanır.
5. Hamur, 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
6. Muhallebi soğuduktan sonra soğuk süt ile hazırladığımız krem şanti ile karıştırılır ve çırpılır.
7. Dinlenen hamur, tezgahta bir merdane ile açılır. Bir kase ile hamurdan yuvarlak şekil çıkarılır ve tartolet veya muffin kalıbına koyulur.
8. Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açılır ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
9. Fırından çıkan ve soğuyan hamurlara sıkma poşeti yardımıyla hazırladığımız muhallebiden sıkılır.
10. Üzerine süslemek için çilek koyulur. Dilerseniz başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)