Gökçesu Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- Yarım su bardağı toz ceviz
Yapılışı:
1. Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı ile doğranmış soğanlar kavrulur.
2. Üzerine pirinçler de eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. Üzerine rendelenmiş havuç da eklenir ve havuçlar yumuşayana kadar kavrulur.
4. Nohutlar da eklenerek karıştırılır ve pilavın suyu ile tuzu eklenerek pişmeye bırakılır.
5. Piştikten sonra 10 dakika dinlenen pilava dereotu ile ceviz de eklenerek karıştırılır. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)