Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler:
- 8 adet tavuk baget
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
1. İlk olarak baget tavuklar 15-20 dakika haşlanır. Haşlanırken tavuklara 1 tutam tuz atılır.
2. Bir tabağa 2 adet yumurta kırılır ve su eklenerek çırpılır.
3. Ayrı bir tabağa un, mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatlar koyularak karıştırılır.
4. Tavuklar önce yumurtaya sonra una, ardından tekrar yumurtaya ve una bulanarak kızgın yağa koyulur ve kızartılır.
5. Tüm tavuklar kızardıktan sonra servis tabağına koyulur. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)