Gürcü Mantısı Tarifi

 


Gürcü Mantısı Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 2 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un


İç Harcı İçin:

- 400 gr kıyma

- 2 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tutam maydanoz

- Yarım su bardağı su


Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba su, tuz ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan katı bir hamur olana kadar yoğrulur.

2. Hamur hazır olunca iç harcı için bir kaba kıyma, doğranmış soğan, maydanoz ve tuz eklenerek yoğrulur.

3. İç harcına yarım su bardağı su eklenir ve karıştırılır.

4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve merdane ile açılır.

5. Hamurun içine kıymadan koyulur ve kapatılır.

6. Hazırlanan hamurlar kaynamış suda haşlanır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık güzel kızım çok güzel görünüyor 😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm beğenmenize sevindim 😍🥰

      Sil