Etimek Tatlısı Tarifi

 


Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket etimek


Karameli İçin:

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su


Muhallebisi İçin:

- 4 su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı un

- 1 çay bardağı toz şeker


Üzeri İçin:

- Krem şanti


Yapılışı:

1. Karamel için bir tavaya toz şeker koyulur ve karamel haline gelene kadar karıştırılır.

2. Karamel olunca su da eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

3. Muhallebisi için bir kaba süt, un, şeker koyularak kaynayana kadar karıştırılır.

4. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır.

5. Bir borcama etimekler dizilir ve üzerine hazırlanan karamelden dökülerek ıslatılır.

6. Üzerine muhallebi eklenir ve yayılır.

7. En üstüne ise krem şanti eklenir ve 2-3 saat buzdolabında soğutulur. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.