Karnıyarık Tarifi


Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler:

- Yarım kg kıyma

- 1 kg patlıcan

- 2 adet büyük boy soğan

- 2 adet biber

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 4 diş sarımsak

- 1 tutam maydanoz

- Yarım çay bardağı sıvı yağ


Üzeri İçin:

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 su bardağı su

- 1 tutam tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak patlıcanlar bir tavada kızartılır ve tabağa alınır.

2. İç harcı için bir tavaya kıyma koyulur ve kavrulur.

3. Üzerine sıvı yağ ile soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir.

4. Kıymaya biber, salça, baharatlar, tuz, sarımsak, maydanoz da eklenir ve kavurmaya devam edilir.

5. Sosu için salça, su ve tuz bir kaba koyulur ve karıştırılır.

6. Patlıcanlar yarılır ve kıyma içine koyulur. 

7. Tencereye dizilen patlıcanların üzerine sos dökülür ve 15-20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.