Truff Tarifi

 


Truff Tarifi İçin Malzemeler:

- 200 ml sıvı krema (1 paket)

- 65 gr bitter çikolata

- 3 yemek kaşığı toz fındık

- Hindistan cevizi


Kek İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1,5 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı kakao

- 2 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya


Yapılışı:

1. Keki için bir kaba yumurta ile toz şeker koyulur ve çırpılır.

2. Üzerine sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu, vanilya eklenir ve karıştırılır.

3. Hazırlanan kek, yağlanmış bir borcama dökülür ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

4. Fırından çıkarılan kek soğumaya bırakılır.

5. Bir kaba krema koyulur ve ocakta kaynatılır.

6. Kremaya bitter çikolata koyulur ve çikolata eriyene kadar karıştırılır.

7. Krema ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

8. Soğuyan kek, rondo ile toz haline getirilir.

9. Kekin üzerine krema ve toz fındık da koyularak yoğrulur.

10. Hazırlanan harç 1 saat dondurucuda bekletilir.

11. Harç dondurucudan çıkarılır ve yuvarlak şekil verilerek hindistan cevizine bulanır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.