Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka (40 adet)
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin:
- Toz ceviz, fındık veya antep fıstığı
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
1. Şerbeti için bir tencereye su ile toz şeker koyulur ve kaynatılır.
2. Şerbet 5 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
3. Başka bir kapta tereyağı eritilir ve eriyen tereyağına sıvı yağ eklenir.
4. Bir borcamın tabanına hazırladığımız tereyağından sürülür ve üzerine baklavalık yufkadan koyulur.
5. Baklavalık yufkanın üzerine tekrar tereyağı sürülür ve 20 adet yufka aynı şekilde dizilir.
6. 20. yufkanın üzerine toz ceviz, fındık veya antep fıstığı koyulur. Dilediğiniz malzemeden koyabilirsiniz.
7. Daha sonra diğer 20 adet yufka aynı şekilde arasına tereyağı sürülerek eklenir.
8. Hepsi bittikten sonra fırına koymadan önce tatlı dilimlenir ve 170 derece fırında 1 saat pişirilir.
9. Fırından alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine soğumuş olan şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için beklenir.
10. Bir kaseye kakao ve pudra şekeri koyularak karıştırılır ve baklavanın üzerine serpilir.
11. Baklava, en az 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)