Dereotlu Poğaça Tarifi

 


Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım demet ince kıyılmış dereotu

- 1 adet yumurta

- Yaklaşık 3 su bardağı un


Üzeri İçin:

- 1 adet yumurta sarısı

- Çörek otu


Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tereyağı eklenerek karıştırılır.

2. Üzerine tuz, kabartma tozu, dereotu ve un eklenerek yoğurmaya başlanır.

3. Hamur, ele yapışmayan kıvama gelince şekil verilir ve bir tepsiye dizilir.

4. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve fırına koyulur.

5. Poğaçalar 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.