Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

 


Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- Yarım su bardağı süt

- 100 gr tereyağı/margarin

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2 adet havuç

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 2,5 su bardağı un

- 1 çimdik tuz


Kreması İçin:

- 200 ml sıvı krema (1 paket)

- Yarım su bardağı pudra şekeri

- Yarım su bardağı toz krem şanti

- 150 gr labne peyniri

- 1 çimdik tuz



Yapılışı:

1. İlk olarak kek için bir kaba yumurta ve şeker koyularak çırpılır.

2. Daha sonra süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı koyularak çırpmaya devam edilir.

3. Vanilya, kabartma tozu, tarçın, un ve tuz elenerek kek harcına eklenir ve karıştırılır.

4. Havuçlar da rendelenerek kek harcına eklenir.

5. Kek harcı hazır olunca yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba koyulur ve 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.

6. Kreması için bir kaba soğuk sıvı krema, pudra şekeri, toz krem şanti, labne peyniri ve tuz koyularak mikser ile çırpılır.

7. Krema hazır olunca buzdolabında soğumaya bırakılır.

8. Fırından çıkan kek, soğuduktan sonra iki parçaya ayrılır ve ortasına krema sürülerek diğer parça üstüne kapatılır.

9. Kekin en üstüne tekrar krema sürülür ve istenilen şekilde süslenir. Ben toz fındık ve pasta süsü ile süsledim siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

10. Kek, birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.