Kremalı Puf Tarifi

 


Kremalı Puf Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 çay bardağı su

- 40 gr tereyağı

- Yarım su bardağı un

- 2 adet yumurta


Kreması İçin:

- 1 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1,5 su bardağı süt

- Krem şanti



Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba su ve tereyağı koyularak tereyağı eriyene kadar ocakta karıştırılır.

2. Eriyince üzerine un eklenir ve kavrulur.

3. Hamur hazır olunca soğumaya bırakılır.

4. 2 adet yumurta bir kaba koyulur ve çırpılır. Daha sonra soğuyan hamurun üzerine yavaş yavaş eklenir.

5. Hamur hazır olunca sıkma poşetine koyulur ve bir tepsiye yuvarlak şekilde sıkılır.

6. Hamurlar 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

7. Kreması için bir kaba süt, un ve toz şeker koyularak ocakta karıştırılır.

8. Koyulaşan kremaya krem şanti eklenerek tekrar karıştırılır.

9. Fırından çıkıp soğuyan hamurlara sıkma poşeti yardımıyla hazırlanan krema sıkılır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.