Karnıyarık Tarifi

 


Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 kg patlıcan

- 300 gr kıyma

- 2 adet orta boy soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 adet yeşil biber

- 2 adet domates

- 1 tutam maydanoz

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tuz


Sosu İçin:

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 su bardağı su


Yapılışı:

1. Önce iç harcı için kıymalar kavrulur.

2. Üzerine sıvı yağ, soğan ve domates salçası eklenerek kavurmaya devam edilir.

3. Üzerine sarımsak, yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesler de koyularak karıştırılır.

4. Son olarak baharatlar ve tuz koyularak 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.

5. Patlıcanlar alacalı şekilde soyularak sıvı yağda kızartılır.

6. Ortaları kesilerek içine hazırladığımız kıymalı iç harcı koyulur.

7. Ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı kavrulmuş salçaya 1 su bardağı su ilave edilir ve sos hazırlanır.

8. Hazırlanan sos karnıyarıkların üzerine dökülür ve 15 dakika ocakta pişirilir.

9. Üzerine isteğe göre yeşil biber veya domates dizebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.