Kıymalı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
Kıymalı Harcı İçin:
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba 4 su bardağı un koyulur. Üzerine maya, tuz, toz şeker ve ılık su eklenerek yoğurmaya başlanır.
2. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklenip yoğurmaya devam edilir.
3. Hamur hazır olunca üzeri kapatılarak 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır.
4. Hamur mayalanırken kıymalı harç için kıyma bir kaba alınır ve üzerine doğranmış yeşil biber, doğranmış soğan, domates ve biber salçası, baharatlar ve sıvı yağ koyularak yoğrulur.
5. Kıymalı iç harcı hazır. Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alınarak toparlanır.
6. Daha sonra hamur küçük eşit parçalara bölünerek her bir parça merdane ile açılır.
7. Hamurun içine kıymalı harçtan koyulur ve kapatılır.
8. Her hamur parçasına aynı işlem yapıldıktan sonra pideler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
9. Son olarak pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
10. Kıymalı pideler 190 derece fırında 30 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)