Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler:
İç Harcı İçin:
- 2,5 su bardağı vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Hamuru İçin:
- 150 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
1. İlk olarak iç harcı için 2,5 su bardağı vişnenin çekirdekleri çıkarılır ve bir kaba koyulur.
2. Üzerine toz şeker ilave edilerek ocakta karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
3. Ayrı bir kapta nişasta ile su karıştırılır ve suyunu salıp kaynayan vişnelere ilave edilir.
4. Kaynayıp koyulaşan vişneler ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İç harcı akışkan bir kıvamda olmayacağı için eğer akışkan olursa dilerseniz daha fazla nişasta ekleyebilirsiniz.
5. Hamuru için margarin ve yumurta elle yoğrulur.
6. Üzerine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu eklenerek yoğurmaya devam edilir.
7. Daha sonra un yavaş yavaş eklenir ve hamur haline getirilir.
8. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılır ve kalan hamur merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açılır.
9. Açılan hamur borcama koyulur ve yayılır.
10. Üzerine soğuyan vişneli iç harcından dökülür.
11. Hamurdan kopardığımız geriye kalan parça da merdane ile açılır ve kesilir. Tatlının üzerine turta şekli verilir.
12. Tatlı, 170 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)