Pastane Poğaçası Tarifi

 


Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr margarin

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı süt

- 1 adet yumurta akı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı mahlep

- Un


İçi İçin:

- Beyaz peynir


Üzeri İçin: 

- 1 adet yumurta sarısı

- Çörek otu

- Susam


Yapılışı:

1. Bir kaba margarin, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz, kabartma tozu ve mahlep koyularak karıştırılır.

2. Üzerine un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenir. 

4. Daha sonra hamurdan parçalar koparılır ve içine ezilmiş beyaz peynir koyularak kapatılır.

5. Tüm hamurlara aynı işlem uygulandıktan sonra bir tepsinin tabanı yağlanır ve hamurlar tepsiye dizilir.

6. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ile susam serpilir.

7. Pastane poğaçası, 200 derece fırında 25-30 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.