Bal Badem Tatlısı Tarifi

 


Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr margarin

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı pudra şekeri

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- Un


Şerbeti İçin:

- 2,5 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

- 1 dilim limon


Dışını Bulamak İçin:

- İrmik


Üzeri İçin:

- Toz fındık ve hindistan cevizi


Yapılışı:

1. Tatlının şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.

2. Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca içine 1 dilim limon koyulur ve 5 dakika daha kaynatılır.

3. Ardından şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

4. Tatlının hamuru için bir kaba margarin, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya koyularak karıştırılır.

5. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir ve hamur haline gelene kadar yoğrulur.

6. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir ve tüm hamurlar irmiğe bulanır.

7. Hazırlanan hamurlar yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.

8. Bir bıçağın ters tarafıyla hamurların ortasına çizikler atılır.

9. Tatlı, 180 derece fırında hamurlar pişip üzeri kızarana kadar pişirilir.

10. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.

11. Tatlı, birkaç saat şerbeti çektikten sonra hazır. Üzerini toz fındık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.