Kıymalı Börek Tarifi

 


Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 kg yufka

- 300 gr kıyma

- 4 adet büyük soğan

- 2 çay kaşığı karabiber

- 2 yemek kaşığı kuş üzümü


Sosu İçin:

- 2 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı margarin

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı su

- Yarım çay bardağı sıvı yağ



Yapılışı:

1. Kıymalı harç için bir tavaya sıvı yağ ile doğranmış soğanlar koyularak kavrulur.

2. Ardından kıyma eklenir ve kıymaların rengi değişip pişene kadar kavurmaya devam edilir.

3. Üzerine karabiber, tuz, kuş üzümü koyulur ve karıştırılır.

4. Sosu için bir kaba yumurta, eritilmiş margarin ve tereyağı, sıvı yağ ile su koyularak karıştırılır.

5. Bir yufkanın üzerine sostan sürülür ve kıymalı harç koyularak katlanır. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır.

6. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilen yufkalar 190 derece fırında 40 dakika pişirilir.

7. Yufka ile yaptığımız kıymalı börek hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.