İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Un
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon
Yapılışı:
1. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı/margarin, yumurta, yoğurt ve sirke yoğurmaya başlanır.
2. Üzerine pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek yoğurmaya devam edilir.
3. Unu hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar koyabilirsiniz.
4. Daha sonra hamur, bir parça diğerinden biraz daha küçük olacak şekilde iki parçaya ayrılır.
5. Küçük olan parçaya 1 tatlı kaşığı kakao eklenir ve kakaolu hamur haline gelene kadar yoğrulur.
6. Kakaolu hamur uzun bir silindir şekline gelene kadar yuvarlanır.
7. Daha sonra sade olan hamur da aynı şekilde yuvarlanıp uzun bir silindir şekline getirilir. Bu hamur merdane yardımıyla uzun bir şekilde açılır. Hamur çok uzun olursa ikiye bölüp o şekilde de açabilirsiniz.
8. Açtıktan sonra kakaolu hamur içine yerleştirilir ve kapatılır. Daha sonra hamur irmiğe bulanır.
9. Hamur küçük parçalara kesilir ve her bir parçanın üstü bıçakla hafif kesilir.
10. Hamurlar yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
11. O sırada şerbeti için bir kaba su ve toz şeker alınarak toz şeker eritilip kaynatılır.
12. Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
13. Fırından çıkan tatlı ve şerbet soğuduktan sonra şerbet tatlının üzerine dökülerek tatlının şerbeti çekmesi beklenir.
14. İki renkli irmik tatlısı hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)