Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 


Muhallebili Kadayıf Tatlısı İçin Malzemeler:

- 400 gram tel kadayıf

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 5 yemek kaşığı toz şeker


Muhallebisi İçin:

- 1 litre süt (5 su bardağı)

- 4 yemek kaşığı un

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 paket vanilya



Yapılışı:

1. İlk olarak tel kadayıf elle ufalanır ve ayrılır. 

2. Bir tavada tereyağı eritilir ve üzerine toz şeker ile kadayıflar koyularak karıştırılır.

3. Kadayıfların rengi koyulaşana kadar kavrulur. Bu esnada kadayıfların yanmaması için sürekli karıştırmamız gerekiyor.

4. Daha sonra kadayıflar kavrulunca bir kenara soğuması için bırakılır.

5. Muhallebisi için bir kaba süt, un, toz şeker, nişasta, yumurta sarısı koyulur.

6. Tüm malzemeler muhallebi koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır.

7. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve 1 paket vanilya koyularak karıştırılır.

8. Bir borcamın tabanına daha önce kavurduğumuz kadayıfların yarısı koyulur ve yayılır.

9. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür ve yayılır.

10. Son olarak en üste de geri kalan kadayıflar serpilir.

11. Muhallebili kadayıf tatlısı, 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.