Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Krem Şanti İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
1. İlk olarak bir tepsiye streç film serilir ve üzerine hindistan cevizi koyularak yayılır.
2. Muhallebisi için bir kaba süt, toz şeker, un, kakao eklenerek kaynayana kadar karıştırılır.
3. Kaynayıp koyulaşan muhallebiye tereyağı koyulur ve eriyene kadar karıştırılır.
4. Muhallebi ocaktan alınınca vanilya eklenir.
5. Hazırlanan muhallebi, hindistan cevizi koyduğumuz streç filme dökülür ve yayılır.
6. Krem şanti için 1 paket krem şanti ve süt koyulaşana kadar mikser ile çırpılır.
7. Hazırlanan krem şanti de soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür ve yayılır.
8. Tatlı, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
9. Tatlı buzdolabından çıkarılınca 12 eşit parçaya bölünür ve her parça rulo şeklinde sarılır.
10. Saray sarması hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)