Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 1 paket kakaolu puding
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Süslemek İçin:
- Yarım paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığında tereyağı veya margarin bir kaba alınır.
2. Üzerine sıvı yağ ve yumurta koyularak karıştırılır.
3. İyice karıştıktan sonra üzerine kakaolu puding ve kabartma tozu eklenerek yeniden karıştırılır.
4. Daha sonra un eklemeye başlayabiliriz. Hamura yavaş yavaş un eklenerek elle yoğrulur.
5. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar un eklenir.
6. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir.
7. Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra kurabiyeler 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
8. Kurabiyeler pişerken krem şanti için yarım paket krem şanti ile süt çırpılır ve buzdolabına koyulur.
9. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Soğuyan kurabiyelerin üzeri krem şanti ile süslenir.
10. Pudingli kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun :)