Karpatka Tatlısı Tarifi

 


Karpatka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 1,5 su bardağı su

- 125 gr tereyağı veya margarin

- 1,5 su bardağı un

- Bir tutam tuz

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 5 adet yumurta


Muhallebisi İçin:

- 2,5 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

-1 yemek kaşığı un

- 2 paket vanilya

- Hindistan cevizi

- 125 gr tereyağı veya margarin


Üzeri İçin:

- Pudra şekeri



Yapılışı:

1. Tatlının hamuru için bir kaba su ile tereyağı koyularak eriyene kadar ocakta karıştırılır.

2. Üzerine biraz da tuz eklenir. Eridikten sonra un eklenir ve hamur olana kadar karıştırmaya devam edilir.

3. Hamur olduktan sonra ocaktan alınır ve soğuması için beklenir.

4. Hamur soğuyunca yumurta koymaya başlayabiliriz. İlk olarak 1. yumurta koyulur ve hamura kaşık yardımıyla iyice yedirilir.

5. Daha sonra 5 adet yumurtanın hepsi hamurla tek tek karıştırılır. 

6. Son olarak hamura kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Hamurun akışkan bir kıvamda olması gerekiyor.

7. Hamurun yarısı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur ve 170 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

8. Fırından çıktıktan sonra diğer hamur da tepsiye koyulur ve aynı şekilde pişirilir.

9. O sırada muhallebisi için süt, toz şeker, nişasta, un bir kaba alınarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.

10. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak üzerine vanilya ve hindistan cevizi eklenir ve muhallebinin soğuması için üzeri streç film ile sarılarak bekletilir.

11. Muhallebi soğuduktan sonra oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ile birleştirilerek mikser ile çırpılır.

12. Daha sonra fırından çıkmış ve soğumuş olan hamurlardan birinin üzerine muhallebi dökülerek yayılır.

13. Muhallebi yayıldıktan sonra diğer hamur ile de üzeri kapatılır.

14. Son olarak tatlının üzerine pudra şekeri gezdirilir.

15. Tatlı buzdolabında 1-2 saat soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.