İrmikli Perde Tatlısı Tarifi

 


İrmikli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket baklava yufkası

- Sıvı yağ

- İrmik


Sosu İçin:

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağından biraz az toz şeker

- 1 su bardağından biraz az süt

- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ

- 1 paket kabartma tozu


Şerbeti İçin:

- 2,5 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

- Limon


Üzeri İçin:

- Fındık


Yapılışı:

1. İlk olarak baklava yufkası tezgaha serilerek fırçayla üzerine sıvı yağ sürülür ve irmik serpilir.

2. Yufka kenarlardan büzülerek tepsiye koyulur ve tepsi bu şekilde doldurulur.

3. Yufka 10 dakika kadar 180 derece fırında pişirilir.

4. Ayrı bir kapta yumurtalar toz şeker ile çırpılır.

5. Daha sonra süt, sıvı yağ ve kabartma tozu da eklenerek çırpmaya devam edilir.

6. Hazırladığımız sos fırından çıkan yufkanın üzerine dökülür ve üzerine fındık serpilir.

7. Tatlı, 180 derece fırında 30 dakika daha pişirilir.

8. Şerbeti için toz şeker suyla kaynatılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon koyulur.

9. Şerbet soğuduktan sonra tatlının üzerine dökülür. İrmikli perde tatlısı hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.