Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 9 adet etimek
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 paket vanilya
Portakallı Sos İçin:
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
1. İlk olarak 9 adet etimek bir borcama dizilir.
2. Şerbeti için toz şeker bir tavaya alınarak karamel haline gelene kadar karıştırılır.
3. Şeker eriyince 1 su bardağı su eklenir ve katılaşan şekerin erimesi beklenir.
4. Şerbet tamamen pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra etimeklerin üzerine dökülür.
5. Etimekler şerbeti çekerken muhallebisi için bir kaba toz şeker, un, nişasta ve süt koyularak kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
6. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak içine 1 paket vanilya eklenir ve karıştırılır.
7. Daha sonra muhallebi, şerbeti çeken etimeklerin üzerine dökülür ve yayılır.
8. Son olarak portakallı sosu için nişasta, toz şeker ve portakal suyu bir kaba alınarak ocakta koyulaşana kadar karıştırılır.
9. Koyulaşan sos, tatlının en üzerine dökülür.
10. Tatlı, soğuması için buzdolabında birkaç saat bekletilir. Portakallı etimek tatlısı hazır. Afiyet olsun :)