Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket milföy
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1. İç harcı için kıyma bir kaba alınır ve üzerine rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz eklenerek yoğrulur.
2. Mantının iç harcı hazır. Daha sonra 1 parça milföy alınarak iç harcı milföyün içine uzunlamasına olacak şekilde koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
3. Sarılan rulodan parçalar kesilir ve tepsiye yerleştirilir.
4. Tüm milföylere aynı işlemi yaptıktan sonra milföy mantısı 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
5. Sosu için sıvı yağ, domates salçası ve kuru nane ocakta pişirilir.
6. Mantı fırından çıktıktan sonra üzerine yoğurt ve hazırladığımız sos dökülür. Afiyet olsun :)