İzmir Bombası Tarifi

 


İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler:

- Yarım su bardağı ılık su

- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya

- Un


İçi İçin:

- Sürme çikolata


Yapılışı:

1. Hamurunu hazırlamak için bir kaba ılık su, sıvı yağ, toz şeker ve vanilya koyularak çırpılır.

2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.

3. Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenir. Daha sonra ise hamurun dinlenmesi için streç film ile kapatarak 20 dakika bekletilir.

4. Hamur dinlendikten sonra 16 eşit parçaya bölünür ve her parça merdane ile yuvarlak şekilde açılır.

5. Hamurun içine tatlı kaşığı ile sürme çikolata koyulur ve kapatılır.

6. Bu sırada fırın en son dereceye getirilerek ısıtılır.

7. Tüm hamurlar bu şekilde yapıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

8. Daha sonra fırın 220 dereceye alınır ve hazırladığımız tatlılar fırına verilir. Tatlı 220 derece fırında 10 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.