Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler:
İç Harcı İçin:
- 200 gr kakaolu kek (baton kek veya pandispanya)
- Yarım su bardağından biraz az süt
- Yarım yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
Hamuru İçin:
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- Yarım paket instant maya
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Un
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
1. İlk olarak iç harcı için kakaolu kek bir kaba alınarak elle parçalanıp toz haline getirilir.
2. Üzerine süt, pudra şekeri, kakao ve tarçın eklenerek elle yoğrulur.
3. İç harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak bir tabağa dizilir ve bekletilir.
4. Daha sonra hamuru için ayrı bir kaba süt, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve mahlep koyularak çırpılır.
5. Un da yavaş yavaş eklenerek elle yoğurmaya başlanır.
6. Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur.
7. Daha sonra hamur tezgaha alınarak 8 adet eşit parçaya bölünür.
8. Hamurdan böldüğümüz parçalar oval şekilde açılır. İçine yuvarladığımız iç harcını elimizle yassılaştırdıktan sonra hamurun ortasına koyulur ve hamur kapatılır.
9. Ardından hamura ay şekli verilir ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir.
10. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra son olarak çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.
11. Çöreklerin üzerine süslemek için file badem, fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
12. Kakaolu ay çöreği 170 derece fırında 25 dakika piştikten sonra hazır. Bu tariften 8 adet ay çöreği elde edebilirsiniz. Afiyet olsun :)