Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İç Harcı İçin:
- 1 kg ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yapılışı:
1. Hamuru için su, maya ve tuz birleştirilerek yoğurmaya başlanır.
2. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelince üstü kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
3. İç harcı için bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanlar kavrulur.
4. Daha sonra salça, karabiber, toz biber ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
5. Ispanaklar da eklenerek 5 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
6. O sırada mayalanan hamur merdane ile açılarak içine ıspanaklı harçtan koyulur ve şekil verilir. Böreğe dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
7. Hamur yağlanmış tepsiye dizilir.
8. Üzeri için yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak hamurun üzerine sürülür.
9. Son olarak üzerine susam serpilir ve fırına verilir.
10. Börek, 190 derece fırında 40 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)