Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler:
- 200 gr margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Fındık
Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Limon
Yapılışı:
1. Margarin, yumurta, pudra şekeri, irmik bir kaba alınarak yoğrulur.
2. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek yoğurmaya devam edilir.
3. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edebilirsiniz.
4. Daha sonra hamura istenilen şekil verilerek (yuvarlak veya oval) tepsiye dizilir.
5. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı olarak fındık koyulur.
6. Tatlı, 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
7. O sırada şerbeti için toz şeker suyla karıştırılır ve birlikte kaynatılır.
8. Kaynayınca üzerine limon sıkılır ve birkaç dakika kaynatmaya devam edilir.
9. Daha sonra şerbet soğuması için bekletilir.
10. Fırından çıkan şekerpareler biraz bekletildikten sonra üzerine şerbeti dökülür.
11. Şekerpareler hazır. Afiyet olsun :)