Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Lahana
- Tuz
Yapılışı:
1. Bir tencerede doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur.
2. Üzerine domates salçası ve biber salçası koyularak kavurmaya devam edilir.
3. Maydanoz da ilave edilerek karıştırılır.
4. Üzerine pirinçler ve bulgurlar ilave edilerek yeniden karıştırılır. Son olarak tuzu da eklenir.
5. O sırada lahanalar da doğanarak haşlanır.
6. Daha sonra lahanalar sarılır.
7. Son olarak sarmaların üzerine az miktarda tuz atılarak su eklenir ve sarmalar 30 dakika ocakta pişirilir. Afiyet olsun :)