Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:
- 1,5 su bardağı mantı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye doğranmış soğan ve sarımsak alınarak sıvı yağ ile kavrulur.
2. Daha sonra üzerine un, domates salçası ve biber salçası da eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve karıştırılır.
4. Çorbanın kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
5. Kaynadıktan sonra 1,5 su bardağı mantı eklenir ve mantılar pişmeye bırakılır.
6. Mantılar pişince son olarak yemeğe tuz ve kuru nane eklenir.
7. Çorba 5 dakika daha kaynadıktan sonra hazır. Afiyet olsun :)