İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kakaolu pötibör bisküvi
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Muhallebisi için süt, toz şeker ve irmik bir tencereye alınarak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
2. Muhallebi kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır ve üzerine 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
3. Bir borcamın tabanına muhallebinin yarısı dökülür ve yayılır.
4. Daha sonra muhallebinin üzerine kakaolu pötibör bisküviler dizilir.
5. Üzerine yeniden muhallebinin geri kalanı dökülür ve yayılır.
6. Son olarak üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Dilerseniz başka şekillerde de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)