Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg karnabahar
- Tuz
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
1. İlk olarak yarım kg karnabahar doğranır ve su ile haşlanır.
2. Karnabaharlar 15 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kaba alınır.
3. O sırada sosu için ayrı bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve domates salçası koyularak karıştırılır.
4. Hazırlanan sos, karnabaharlar ile bir kapta harmanlanır. Üzerine tuz da eklenerek karıştırılır.
5. Karnabaharlar hazır olunca bir tepsiye veya borcama dizilir.
6. 180 derece fırında 25 dakika pişen karnabaharlar hazır. Afiyet olsun :)