Bisküvili Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 


Bisküvili Tavukgöğsü Tatlısı İçin Malzemeler:

- 125 gr tereyağı veya margarin

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı toz şeker

- 5 su bardağı süt

- 1 paket vanilya

- Kakaolu pötibör bisküvi

- Sade pötibör bisküvi



Yapılışı:

1. Muhallebisi için 125 gr tereyağı veya margarin bir kaba koyularak eritilir.

2. Üzerine un eklenir ve kavrulur.

3. Kavrulan unun üzerine toz şeker eklenerek karıştırılır.

4. 5 su bardağı süt de eklenir ve muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.

5. Kaynayınca ocaktan alınarak içine 1 paket vanilya koyulur.

6. Bir tepsinin veya borcamın tabanına sade pötibör bisküvi dizilir. Üzerine muhallebiden koyulur ve her yerine yayılır.

7. Muhallebinin üzerine kakaolu pötibör bisküvi dizilir ve yeniden muhallebi koyulur. Bu işlem toplamda 2 kere yapılır.

8. Tatlının en üstüne muhallebiyi koyduktan sonra 3-4 tane kakolu pötibör bisküvi elle veya rondodan geçirilerek toz haline getirilir ve tatlının üzerine serpilir.

9. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Tatlı 2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.