Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir tutam maydanoz
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Biraz şeker
- Maya
- Un
- Susam
Yapılışı:
1. 1,5 su bardağı ılık süt, maya, sıvı yağ ve yumurtanın sarısı bir kaba alınarak çırpılır.
2. Üzerine tuz, şeker ve un eklenerek yoğurmaya başlanır.
3. Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvama geldiğinde tepsiye yayılır.
4. Hamurun içine beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz koyup şekil verdikten sonra mayalanmaya bırakılır.
5. Hamur 1 saat mayalandıktan sonra üzerine yumurtanın sarısı sürülür.
6. Son olarak üzerine susam koyulur ve fırına verilir.
7. Tepsi poğaçası 180 derece fırında 30-40 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)