Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Harcı İçin:
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
1. İlk olarak bir tavaya 4 adet rendelenmiş elma, 2 yemek kaşığı toz şeker ve tarçın koyularak ocakta suyunu çekene kadar karıştırılır.
2. Hazırlanan harç soğumaya bırakılır.
3. Hamuru için bir kaba 1 adet yumurta kırılarak 125 gr tereyağı veya margarin eklenir. Üzerine toz şeker de eklenerek karıştırılır.
4. Daha sonra üzerine kabartma tozu ve un da eklenerek ele yapışmayan kıvama gelene kadar elle yoğrulur.
5. Hamurdan bir parça koparılarak bir kenara koyulur ve kalan hamur bir merdane ile açılarak ince yuvarlak hale getirilir. Daha sonra bir borcama veya fırın kabına serilir.
6. Hamurun üzerine elmalı harçtan dökülür ve üzeri düzleştirilir.
7. Kalan hamur da aynı şekilde açılır ve ince uzun parçalar koparılarak turtanın üzerine yerleştirilir.
8. Turta 180 derece fırında 30-35 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)