Çilekli Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi

 


Çilekli Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- Çilekli puding

- 1,5 çay bardağı toz şeker

- 1,5 çay bardağı irmik

- 4 su bardağı süt

- 1 paket vanilya

- Hindistan cevizi


Yapılışı:

1. İlk olarak çilekli puding yapılır ve şekilli kaba boşaltılır.

2. Puding soğuması için buzdolabına koyulur.

3. O sırada bir tencereye toz şeker, irmik, süt koyularak pişirilir.

4. Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alınır ve üzerine 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.

5. Puding buzdolabından alınır ve üzerine irmikli tatlı dökülür.

6. En üstüne hindistan cevizi eklenerek yeniden buzdolabına koyulur.

7. Tatlı 3-4 saat soğuduktan sonra buzdolabından alınır. Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.