Nohutlu Şehriye Çorbası İçin Malzemeler:
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tel şehriye
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin:
- Un
- Yoğurt
Yapılışı:
1. Bir tencereye bir miktar sıvı yağ koyularak üzerine doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
2. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve karıştırılır.
3. 1 adet rendelenmiş domates ilave edilir. Bu aşamada rendelenmiş domates yerine domates püresi de kullanabilirsiniz.
4. Daha önce haşladığımız 1 su bardağı nohut ve tel şehriyeler üzerine ilave edilir ve karıştırılır.
5. Üzerine bir miktar sıcak su ilave edilerek yemek pişmeye bırakılır.
6. O sırada yemeğin sosu için bir kaba 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı yoğurt alınarak iyice karıştırılır.
7. Yaptığımız sos o sırada pişen yemeğin içine koyulur ve yine karıştırılır.
8. Son olarak yemeğe 1 çay kaşığı kuru nane, tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyulur. Çorba piştikten sonra eğer koyu olursa yeniden sıcak su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun :)