Limonlu Yalancı Cheesecake Tarifi

 


Limonlu Yalancı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler:

Limonlu Sos:

- 5 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 limon kabuğu rendesi

- Yarım çay kaşığı zerdeçal

- 1 limon suyu

- 2 su bardağı su


Sütlü Tatlı:

5 su bardağı süt

- 1 su bardağı irmik

- Yarım su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya


Taban:

- 2 paket burçak bisküvi

- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


Yapılışı:

1. İlk olarak tabanını yapmak için 2 paket burçak bisküvi mutfak robotundan geçirilerek toz haline getirilir. Burçak bisküviyi elinizle veya başka şekilde de toz haline getirebilirsiniz.

2. 2 yemek kaşığı tereyağı bir kaba alınarak ocakta eritilir ve toz halindeki burçak bisküvinin üzerine dökülür. 

3. Bisküvi ve tereyağı iyice karıştırıldıktan sonra oluşan harç tepsinin en altına düz bir şekilde yayılır ve buzdolabına koyulur. Eğer kelepçeli tepsiniz veya kek kalıbınız yoksa normal tepsiye koyarken altına pişirme kağıdı koymalısınız.

4. Limonlu sos için tencereye veya kaba toz şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi, zerdeçal, limon suyu ve su koyulur. Hepsi koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırılır. İlk sıcağının çıkması için bekletilir.

5. Sütlü tatlı için süt, irmik, şeker birleştirilerek bir kaba alınır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınınca üstüne vanilya eklenerek yine karıştırılır. Sütlü tatlının ilk sıcağı çıkınca burçak bisküvili harcın üzerine dökülür. 

6. Tatlı bu şekilde soğuyunca üzerine en son limonlu sos dökülür. Afiyet olsun :)

*Tatlı hazırlandıktan sonra yemeden önce en az 5-6 saat buzdolabında bekletilmelidir. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.