Fırında Haşlanmış Patates Tarifi

 


Fırında Haşlanmış Patates Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet patates

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı kuru nane

- 2 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

1. Öncelikle bir tencereye su koyulur ve kaynamaya bırakılır. O sırada 2 adet patates soyularak küp şeklinde kesilir ve kaynayan suyun içine atılır.

2. Kaynayan suyun içine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kabartma tozu eklenir. Kabartma tozu sayesinde patatesin dışı daha çıtır olacaktır.

3. Patatesler haşlanınca ocaktan alınır ve bir kaba koyulur.

4. Bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kuru nane ve 2 diş sarımsak ezilerek koyulur. Sarımsaklar turunculaşıncaya kadar ocakta karıştırılır.

5. Daha sonra yağ ocaktan alınır ve bir süzgeç yardımıyla bir kaba alınır. Kapta yalnızca yağın kalması gerekiyor. Süzgeçte kalan naneli kısım ise daha sonra patateslerin üzerine koyulmak için bir kenarda bekletilir.

6. Kaptaki yağın üzerine daha önce haşladığımız patates eklenir ve karıştırılır.

7. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilerek patatesler üzerine koyulur ve 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.

8. Patatesler kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve bir kaba aktarılır. Üzerine daha önce süzgeçten geçirdiğimizde sakladığımız kuru naneler ilave edilir ve son olarak yine karıştırılır. Afiyet olsun :)



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.