Demleme Mantı Tarifi

 


Demleme Mantı Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 paket mantı

- 1,5 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kuru nane

- 1 litre sıcak su


Yapılışı:

1. İlk olarak bir tencereye sıvı yağ ile tereyağı koyularak eritilir.

2. Üzerine salçalar eklenir ve kavrulur.

3. Üzerine karabiber, toz biber ve nane eklenerek karıştırılır.

4. Daha sonra sıcak su eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.

5. Kaynayan suya mantılar atılır ve suyu tamamen çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.

6. Hazırlanan mantılar servis tabağına koyulur ve üzerine yoğurt ile kuru nane gezdirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.