Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 


Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler:

Tabanı İçin:

- 1,5 paket burçak bisküvi

- 2 yemek kaşığı tereyağı


Kreması İçin:

- 1 paket labne peyniri 

- 1 paket krema (200 ml)

- 2 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 2 yemek kaşığı un

- 1 paket vanilya


Sosu İçin:

- 250 gram frambuaz

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 1,5 su bardağı su

- 1 paket vanilya


Yapılışı:

1. Tabanı için burçak bisküvi toz haline getirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı koyularak karıştırılır.

2. Kelepçeli bir fırın kabına yağlı kağıt serilir ve tabanına karışımdan dökülüp üzeri bastırılarak yayılır.

3. Hazırlanan harç buzdolabına koyup soğutulur.

4. Kreması için bir kaba labne ile krema koyularak mikserle çırpılır.

5. Üzerine yumurta, nişasta, un ve vanilya koyularak tekrar çırpılır.

6. Hazırlanan krema buzdolabındaki bisküvili harcın üzerine dökülür ve 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.

7. Sosu için bir kaba frambuazlar, nişasta, şeker ve su koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

8. Üzerine vanilya eklenerek tekrar karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

9. Fırından çıkan tatlı da soğuduktan sonra üzerine sos dökülür.

10. Çizkek 1 gece buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.