Patates Dolması Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 adet patates
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1. İlk olarak patateslerin içleri oyulur.
2. İç harcı için doğranmış soğan kavrulur ve üzerine salçalar, maydanoz, tuz ve pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. İçine çeyrek su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şeker de eklenerek pişirilir.
4. Hazırlanan iç harcı patateslerin içine doldurulur.
5. Patatesler bir tencereye dizilir ve patateslerin boyu kadar su koyulur.
6. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊