Ispanaklı Pasta Tarifi

 


Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

- 1 su bardağı ıspanak püresi

- 1 su bardağı su

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı ılık süt

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 2,5 su bardağı un


Muhallebisi İçin:

- 2,5 su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı un

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 paket vanilya

- Yarım paket krem şanti

- Yarım su bardağı soğuk süt


Yapılışı:

1. İlk olarak keki için ıspanaklar 1 su bardağı su ile sönene kadar pişirilir ve blenderdan geçirilerek püre haline getirilir.

2. Ispanaklar soğuyana kadar bir kapta yumurtalar ve toz şeker çırpılır.

3. Üzerine sıvı yağ ve süt de eklenerek çırpmaya devam edilir.

4. Soğuyan ıspanak da eklenir ve karıştırılır.

5. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve un da eklenerek çırpılır.

6. Kek harcı, küçük bir kek kalıbına boşaltılır ve 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.

7. Muhallebi için bir kaba süt, şeker ve un koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

8. Kaynayan muhallebiye vanilya ve tereyağı koyularak eritilir ve ocaktan alınır.

9. Muhallebi, soğumaya bırakılır.

10. O sırada ayrı bir kapta soğuk süt ile krem şanti çırpılır ve krema haline getirilir.

11. Krem şanti, soğuyan muhallebiye koyulur ve karıştırılır.

12. Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerindeki kabartık kısmı bir bıçakla kesilir ve düz şekle getirilir.

13. Kekin üzerine muhallebi dökülür ve yayılır.

14. Kekin kestiğimiz üst kısımları rondodan geçirilir ve toz haline getirilir. Daha sonra kekin üzerine serpilir.

15. Pasta, 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.