Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
İç Harcı İçin:
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz fındık
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak ocakta şeker eritilir.
2. Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatılır ve ocaktan alınarak erimeye bırakılır.
3. İç harcı için havuçlar rendelenir ve bir tavaya koyulur. Üzerine toz şeker koyularak orta ateşte pişirilir.
4. Havuçlar suyunu salıp çektikten sonra üzerine tarçın ve toz fındık koyularak karıştırılır.
5. İç harcı da ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
6. Hamuru için bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
7. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.
8. Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvama getirilir. Hamurun kırılmaması için sert olmaması gerekiyor.
9. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve tezgahta elle düzleştirilir. İçine havuçlu iç harcından koyulur ve kapatılır.
10. Tüm hamurlar bu şekilde kapatılarak yuvarlanır. Daha sonra önceden ısıtılmış180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
11. Kurabiyeler fırından çıkınca sıcakken soğuk şerbete batırılır ve 5 dakika bekletilir. Tüm tatlılar borcama dizilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊