Çiğ Börek Tarifi

 


Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı sirke

- 1 su bardağı su

- Un


İç Harcı İçin:

- 300 gr kıyma

- 1 adet orta boy soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım su bardağı su


Yapılışı:

1. İlk olarak hamuru için bir kaba zeytinyağı, tuz, sirke, tuz koyulur ve karıştırılır.

2. Yavaş yavaş un eklenir ve yoğrulur.

3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur.

4. Hazırlanan hamur, 30 dakika üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

5. İç harcı için bir kaba kıyma, doğranmış soğan, karabiber, tuz ve su koyularak karıştırılır.

6. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparılır ve merdane ile yuvarlak şekilde açılır.

7. Hamurun yarısına kıyma koyulur ve yayılır.

8. Daha sonra hamur kapatılır ve çatal yardımıyla açılmaması için bastırılır.

9. Hamurlar, kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.