Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi

 


Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet orta boy kabak

- 2 adet orta boy havuç

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt

- 2 diş sarımsak

- Yarım çay bardağı ceviz içi

- Tuz

- Birkaç damla zeytinyağı


Yapılışı:

1. İlk olarak kabaklar rendelenir ve suyu sıkılarak bir tavaya koyulur.

2. Kabaklar, sıvı yağ ile kavrulur.

3. Pişip suyunu çeken kabaklara havuçlar da eklenir ve 10 dakika daha pişirilir.

4. Bir kaba yoğurt, doğranmış sarımsak, ceviz içi ve zeytinyağı koyularak karıştırılır.

5. Üzerine kabaklar ve havuçlar eklenerek tekrar karıştırılır.

6. Son olarak tuzu da eklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.