San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler:
- 600 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 400 ml sıvı krema
Yapılışı:
1. Bir kaba 600 gram labne ile toz şeker koyulur ve mikser ile çırpılır.
2. Teker teker yumurtalar da eklenerek çırpmaya devam edilir.
3. Un ile sıvı krema da eklenir ve tekrar çırpılır.
4. Hazırlanan karışım, kelepçeli bir fırın kabına boşaltılır.
5. İçindeki havanın çıkması için fırın kabı tezgaha 1-2 kere hafifçe vurulur ve 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
6. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊