Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
- 150 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 70 gram beyaz çikolata
Yapılışı:
1. İlk olarak bir kaba tereyağı ve toz şeker koyularak mikser ile çırpılır.
2. Üzerine yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir.
3. Üzerine elenerek un, kakao, karbonat ve tuz da eklenerek yoğrulur.
4. Hamur, 15 dakika buzdolabında bekletilir.
5. Buzdolabından çıkınca damla çikolata koyulur ve yoğrulur.
6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılır ve düzleştirilir.
7. İçine bir kare beyaz çikolata koyulur ve tekrar ceviz büyüklüğünde parça koparılarak düzleştirilir.
8. Diğer parça ile üzeri kapatılır ve hamurun kenarları kapatılarak tepsiye dizilir.
9. Kurabiye, 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)